Nagy vihar jöhet Magyarországon: ezekre a megyékre csaphat le jégeső is

Nagy vihar jöhet Magyarországon: ezekre a megyékre csaphat le jégeső is

agrarszektor.hu
Elsőfokú figyelmeztetést adott ki a HungaroMet szombatra több megyére is zivatar kialakulásának veszélye miatt. Az érintett területeken viharos szél és akár jégeső is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 11 és 17 fok között alakul. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Zivatar kialakulásának veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki szombatra Pest vármegyére, Baranya vármegyére, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyére, Fejér vármegyére, Győr-Moson-Sopron vármegyére, Heves vármegyére, Komárom-Esztergom vármegyére, Nógrád vármegyére, Somogy vármegyére, Vas vármegyére, Veszprém vármegyére, valamint Zala vármegyére. Mint írták, ezeken a területeken elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Szombaton az ország nyugati, északnyugati kétharmadán a záporok mellett elvétve zivatar is kialakulhat. Az intenzívebb gócok környezetében apró szemű jég, illetve viharos közeli (~55-60 km/h) széllökés előfordulhat. Késő délután várhatóan lecsengenek a zivatarok.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!