Itt a figyelmeztetés: bukhatja a horgászengedélyét rengeteg magyar

Itt a figyelmeztetés: bukhatja a horgászengedélyét rengeteg magyar

agrarszektor.hu
A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint idén május 1-jétől kezdve oldják fel a szigorúbb horgászati tilalmat. Ez azt jelenti, hogy április 30 éjféltől már műcsalit és csalihalas felszerelést is bevethetnek a parti, illetve a csónakkal közlekedő horgászok. Érdemes figyelni azonban, hogy a sárga bójákkal jelölt „kíméleti” területekre, amely régiókban tilos horgászni, behajózni vagy esetleg kívülről csalit bedobni.  

Április 30 éjféltől újraindulhatott a „vadászat” az olyan balatoni ragadozókra, mint a süllő, a balin, a sügér, valamint a csuka, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint ugyanis idén május 1-jétől kezdve oldják fel a szigorúbb horgászati tilalmat. Ezzel egy időben a csónakos halászat tilalmát is feloldják - írja az economx.hu.

A horgászni vágyóknak azonban érdemes észben tartani, hogy tavaly már többen is elvesztették engedélyüket, mivel türelmetlenségük miatt nem várták ki a tilalom végét vagy éppen a sárga bójákkal jelölt „kíméleti” terület határát sértették meg. Így tehát világosság válik, hogy a helyszínenként kihelyezett 6 darab sárga bója a hajózás elől elzárt téglalap alakú területet jelöli. Ezekben a régiókban tilos horgászni, behajózni vagy esetleg kívülről csalit bedobni. A szabálysértés jelentős pénzbírsággal, valamint a halfogásra jogosító okmányok elveszítésével jár. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.05.17. péntek

Az összefüggő felhő- és csapadékzóna északkelet felé halad, mögötte a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható és egy átmeneti szünetet követően délután záporok, zivatarok, néhol akár heves zivatarok is kialakulhatnak, de a Délnyugat-Dunántúlon ekkor már csak kis eséllyel lehet csapadék

KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?