Kiderült, ki lett a Borászok Borásza: ő kapta a rangos díjat 2024-ben

Kiderült, ki lett a Borászok Borásza: ő kapta a rangos díjat 2024-ben

agrarszektor.hu
2024-ben Bárdos Sarolta, a Tokaj Nobilis Szőlőbirtok tulajdonosa kapta a Borászok Borásza díjat. A győztes az idén tizennyolcadik alkalommal kiosztott díj átvételekor úgy fogalmazott: Tokajban kötelesség jó bort készíteni, mint ahogyan az is, hogy „ápoljuk hagyományainkat, és a világ minden részére eljuttassuk azt az üzenetet, hogy Tokajban csoda terem a szőlőtőkéken”.

Bárdos Sarolta elmondta, hogy egészen a gálavacsoráig, illetve a lezárt boríték felbontásáig ő sem tudta, ki lesz az idei díjazott, hiszen ahogy a nagyközönség, úgy a versenyben lévő borászok is csak annyit tudtak, kik jutottak be a legjobb öt közé. A második körös szavazás végeredményét titokban tartották a győztes kihirdetésének pillanatáig - írta meg az Infostart.

Én is a közönséggel együtt tudtam meg, hogy az én nevemet rejti a boríték. Nyilvánvalóan nagy öröm volt számomra az a pillanat. Óriási megtiszteltetés, hogy ha egy borászt a saját kollégái választják meg a legjobbnak maguk közül

- mondta Bárdos Sarolta.

EZ IS ÉRDEKELHET

A tokaji borvidék borásza hozzátette: a rangos díj egy nagyon komoly visszajelzés a szakmától az eddigi tevékenységére vonatkozóan. Úgy érzi, jó úton halad, és próbálja a lehető legtöbbet, legjobbat elérni a borászatban. Mint fogalmazott, a díj arra ösztönzi, hogy folytassa a megkezdett utat, így nagy tervekkel néz a jövőbe. Bárdos Sarolta szerint a Borászok Borásza díj „egy eléggé magas elismertségű és presztízsű” kitüntetés a szakmán belül.

A szakember reményei szerint az elismeréssel a fókuszba kerül majd a Tokaj Nobilis Szőlőbirtok, illetve az egész borvidék, és abban bízik, hogy birtoka „megerősödik”, és eljut a híre olyan borkedvelő emberekhez is, akik eddig nem vagy csak keveset tudtak róla. Mint mondta, egy kis céget irányít, a nevük eddig nem volt országosan ismert. Maga a borászatuk sem tartozik a legnagyobbak közé, termékeik még nincsenek ott minden üzlet polcán.

Most még azért egy kicsit nyomozni kell a boraink után, hiszen leginkább borszaküzletekben vagy éttermekben lehet találkozni velük, de reméljük, hogy ez a díj meg fogja emelni az ismertségünket

- bizakodott Bárdos Sarolta.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?