2024. május 4. szombat Mónika, Flórián

ACCORD - szemenkénti vetõgépek Tellus rendszerrel

Agro Napló
Az ISO-bus technológián alapuló terminál a TELLUS, az ACCORD szemenkénti vetõgépeket teljes vezérlés és ellenõrzés alatt tartja, így az összes funkció elektromosan, vagy elektrohidraulikusan a traktorkabinból mûködtethetõ.

Ez a technikai vívmány egyre inkább elterjedőben van és megfelel az örökké növekvő kívánalmaknak a gazdálkodók és a bérvállalkozók körében, akik mindig új kihívások elé állnak. A Tellus egy példa arra, hogy ezen technológia hogyan képes növelni a teljesítményt, megbízhatóságot, sokoldalúságot, mind pedig az újra eladási értékét a gépnek.
Az Accord OPTIMA e-drive és a MONOPILL SE, mindkét gép egy ún. „munka computer”-rel szerelt, amely megfelel a jelenlegi DIN/ISO szabványoknak, így a különböző vetési funkciók adatszolgáltatását és ellenőrzését végzi, mint pl.: tőtávolság, opto-elektronikus vetésellenőrzés, és a mûvelőút rendszer. A traktorkabinban megtalálható a megbízható Tellus-terminal vezérlő doboz, amely kapcsolatban van a géppel (DIN/ISO standardon keresztül), így vezérelve a különböző vetési funkcióit a vetőgépnek. Az egész folyamatot megkönnyíti és a vezérlést leegyszerûsíti, hogy minden egyes vetőkocsi elektromotoros hajtással szerelt.
Az elektronika ilyen mennyiségû használata azt jelenti, hogy az ACCORD ismét egy további lépést tett az optimális gépüzemeltetés és a költségek csökkentése felé! Ezen újítások és a kibróbált, sok ezer hektáron tesztelt technológia együttesen tették az Accord szemenkénti vetőgépeket a legsikeresebbé 2004-ben. 

ACCORD Optima szemenkénti vetőgép,
„a nagy teljesítményû”
Az OPTIMA az ACCORD-tól, egy jól bevált megoldás pl.: kukorica, napraforgó, bab, cukorrépa szemenkénti vetésére. Az OPTIMA 3,0 és 9,3 m munkaszélességben áll rendelkezésre, csúszó-, vagy tárcsás csoroszlyás kivitelben. A sortávolság fokozatmentesen állítható.
A pontos maglehelyezés az ACCORD vetőegység által garantált, az e-drive meghajtás esetén, ez elektromos vezérléssel párosul. Minden különálló vetőkocsi elektromotorral hajtott. Az adatátvitel és a különböző vetési paraméterek ellenőrzése, mint pl.: tőtávolság, opto-elektronikus vetésellenőrzés és mûvelőútrendszerek, egyszerûen vezérelhetőek a traktorkabinból a jelenlegi DIN/ISO-bus standardon keresztül.
A nagy területeken gazdálkodók számára külön előnyt jelent, hogy 2004-től az alapkivitelû 30 literes magtartály mellett, rendelkezésre áll egy nagyobb kapacitású, 55 literes tartály is az effektív területteljesítmény növelésére. A kiegészítő felszerelések széles skálája rendelhető a gépekhez, ezzel kielégítve a folyamatosan növekvő igényeket, a gazdálkodók és  bérvállakozók részéről. 

A továbbfejlesztett ACCORD OPTIMA NT 2
A Optima NT szemenkénti vetőgép sikeres bemutatkozása után, az ACCORD továbbfejlesztette a gépet a tőtávpontosság növelése és a megbízható mélységtartás jegyében. OPTIMA NT2-nek hívják az átdolgozott vetőegységet, amely használható mulch/direkt vetésre és hagyományos vetésre is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!