Teljes a kép: megérkezett a Kverneland iXdrive S6

Agro Napló
A permetezés területén 50 év tapasztalattal rendelkező Kverneland európai körút keretében mutatta be az új iXdrive S6 önjáró szántóföldi permetezőgép sorozatát. A hazai menedzsment képviselői, valamint a Kverneland európai termékmenedzsere, Pavel Dvořák fogadta az érdeklődőket a körút bábolnai állomásán.

Az iXdrive S6 önjáró permetező ötvözi a gazdálkodói elvárásokat a mai korszerű technológia és digitalizáció vívmányaival, ezen ötvözet legfontosabb elemeit egy puzzle kirakó segítségével érzékeltetjük. Elöljáróban annyit, hogy a Kverneland iXdrive S6 széria alapmodellje az iXdrive HP, a csúcsmodell az iXdrive HP ECODRIVE, amelyek magában foglalnak olyan funkciókat, mint a JD Power Stage V motor és az iXflow-E® fúvókánkénti szakaszolás. A standard változatú gépnél a hajtáslánc egy új dízelmotort és új hidraulika rendszert kapott, ami a rendelkezésre álló teljesítmény hatékonyabb felhasználását eredményezi. Az új motor egy 6 hengeres, 250 LE-s, turbófeltöltővel ellátott John Deere motor, ami megfelel az EU Stage V-ös normáknak. A hidraulika rendszer fokozatmentes sebességváltoztatásra képes csökkentett motorfordulatszámmal. A legmagasabb ECODRIVE változat esetében a 300 lóerős Stage V-ös motor az alapfelszereltség, amely rendkívül kényelmes, mivel 40 km/h sebességnél csak 1350 1/min fordulatszámon dolgozik.

1. Stabilitás

A gép stabilitása biztonságos közlekedést és munkavégzést tesz lehetővé. Az iXdrive S6 súlypontja alacsonyan található – köszönhetően az alvázba besüllyesztett permetlétartálynak, valamint annak kompakt kialakítása maximális stabilitást biztosít nagy munkasebesség vagy a közúti közlekedés esetén is. A hidropneumatikus felfüggesztés mindkét tengelyen csillapítja a mozgást mindkét irányban, továbbá biztosítja a keret stabilitását a közúton, valamint a szántóföldön, különösen kanyarodáskor vagy a táblavégi fordulókban. A gazdálkodók igényeinek megfelelően az iXdrive 3 féle kormányzási móddal, különböző hasmagasságokkal és nyomtáv-kombinációkkal rendelhető.

2. Könnyű kezelhetőség

Az iXdrive S6 széria könnyű hozzáférhetőséget biztosít a permetező kezelőfelületéhez, a vegyszerbekeverőhöz, a szűrőkhöz, a tiszta vizes tartályhoz és a szivattyúhoz. Az EasySet kontroll panel kialakítása ergonomikus, minden funkció egy helyre van összegyűjtve és az oldalsó burkolat mögött mindig védett helyen található, így a munkaterület mindig tiszta, vegyszer- és pormentes marad. A permetező kezelő szelepjei elektronikus működtetésűek (iXclean® Pro), minden funkció a fülkéből vezérelhető. A funkciók közötti váltás – feltöltés, keverés, hígítás, öblítés, kerettisztítás, keretfeltöltés és tartálytisztítás – végtelenül egyszerű. Az automata feltöltésen kívül (a permetező saját szivattyújával) az iXclean® Pro magában foglal egy többlépcsős tisztító programot, mely 3x-os hígítással öblíti el a teljes permetezőgépet.

3. Permetlé menedzsment

Az iXdrive Standard felszereltségének a része az iXclean® Pro automata szelepvezérlés és az iXflow-E® nagy nyomású cirkulációs rendszer fúvókánkénti szakaszolással. Ezek lehetővé teszik a megfelelő mennyiségű, megfelelő helyre és időben történő permetezést. A permetlé szabadon áramlik a rendszerben és visszatér a tartályba, amikor a permetezés nincs bekapcsolva. Ez azt jelenti, hogy a permetező vezetékekben nincs ülepedés és permetezés vagy tisztítás közben nincsenek „zsákutcák”, még akkor sem, ha a keret csak részlegesen van használva. A permetezés során minden szakasz nyomás alá kerül a permetlévezetékek mindkét irányából, így a permetezési munka azonnal megkezdhető nyomásesés nélkül. Ezt az egyedi megoldást a Kverneland szabadalma védi.

4. Precíziós permetezés

A permetezési művelet során a precizitás az egyik legfontosabb tényező. A cél az, hogy a felhasznált növényvédő szert megfelelően elkeverve minden cseppben egyenletesen juttassuk ki a növényzetre, még nagy munkasebesség esetén is. Az iXdrive S6 lengéscsillapított, paralelogramma keretfelfüggesztéssel van felszerelve, amely ötvözi a stabilitást a lágy szórókeret-kiegyensúlyozással, valamint korlátozza a keret függőleges irányú elmozdulását, minimalizálva a permetezési magasság eltéréseket, és biztosítva a megfelelő lefedettséget. A Boom Guide szenzor technológia tökéletes keretvezetést biztosít változatos körülmények esetén, megkönnyítve ezzel a gépkezelő munkáját, aki a permetezésre tud koncentrálni.

5. Intelligens elektronika

Az innovatív, intuitív felülettel rendelkező iXspray szoftver révén a permetező üzemeltetése könnyen elsajátítható. Az iXspray-ben szép számmal találunk olyan funkciókat, amelyek a kezelő kényelmét szolgálják. Használatukkal időt takaríthatnak meg és elkerülhetik a hibákat a mozgalmas permetezési szezonban. Ezek közül az egyik a permetezési feladatok előre programozott beállításai és az egyszerűen programozható keretkonfigurációk. Az IsoMatch Grip joystick segítségével szinte gyerekjáték az irányítás.

6. Összekapcsolhatóság

Az IsoMatch FarmCentre elérhető a Kverneland ISOBUS-os gépeihez az IsoMatch Tellus PRO terminállal kombinálva. Akár irányítani szeretné flottáját, akár távolról kezelni a feladatokat, vagy elemezni a gép teljesítményadatait, az IsoMatch FarmCentre ezt egy egyszerű webalkalmazáson keresztül biztosítja, összekapcsolva a munkagépeket, a traktorokat és a terminálokat egyetlen folyamatos adatcsatornán.

További információkért töltse le a gép magyar nyelvű prospektusát ide kattintva!

-an-
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Permetezünk még vagy már LEEBezünk?

Permetezünk még vagy már LEEBezünk?

Egyre enyhébb a tél. Az idén a repcében már január első napjaiban kellett a rovarokkal szemben védekezni, és már az ősszel is 2-3 alkalommal. A növény...

Ősszel az ősziek ellen…

Ősszel az ősziek ellen…

Az elmúlt években jómagam is számtalan szakcikket olvastam különböző elektronikus és nyomtatott sajtóban, ami az őszi kalászosok őszi gyomirtásával vo...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!