2016

02

Országos mezőgazdasági szakfolyóirat

Agrya

Fiatal Gazda Hírlevél – Október

Indul az AGRYA Vidék Kaland Programjának főszezonon kívüli változataEgyüttműködési megállapodást kötött az AGRYA és a Mezőgazdasági MúzeumGőgös Zoltánt kérdeztük az agrárpolitika jelenleg legaktuálisabb kérdéseirőlMásodik terminusát tölti a szlovén fiatalgazda-szervezet (ZSPM) elnökeként Rok RoblekGazdaportré: Bakó Dániel és családja szentesi kertészeteA Syngenta magyarországi leányvállalata is az AGRYA hivatalos támogatói közé lépettOktóber közepétől kezdi el az 50 százalékos előleg kifizetését a földalapú támogatásokra az MVHA Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) és a zömében fiatal gazda elutasított pályázók között évek óta húzódó jogi problémái

Bővebben...

Fiatal Gazda Hírlevél

agrya

Szövetségi programok, események, hírek A méhekre hivatkozva tehetik tönkre az európai mezőgazdaságot A méhekre hivatkozva tehetik tönkre az európai mezőgazdaságot! Újabb, kellően meg nem alapozott szigorítási tervek a növényvédőszer-használatban. Részletek…

Bővebben...

Április 19-ig jelentkezhetnek az érdeklődők a székelyföldi és magyarországi Vidék Kalandra!

Az AGRYA 2013-ban már harmadik alkalommal szervezi meg a Vidék Kaland Programot. Ennek keretében városi fiatalok tölthetnek egy-egy hetet fiatal gazdák által vezetett családi gazdaságokban.

Bővebben...

Magyar Agrárium 2013 – Konferencia a Napi Gazdaság szervezésében

Jelentős átalakulás előtt áll a magyar agrárszektor szinte minden szegmense. A parlament tavasszal tárgyalja a termelési költségeket és lehetőségeket nagyban befolyásoló földtörvényt, valamint a beszerzést és az értékesítést is várhatóan átalakító integrációs– és üzemszabályozási törvényt is.

Bővebben...

Helyes irányba mutatnak a termálvíz hasznosítással kapcsolatos enyhítést tartalmazó jogszabály tervezetek!

A magyarországi termálvíz készletek hasznosítása körül az elmúlt években komoly vita alakult ki. A Bajnai-kormány 2010. áprilisában már ügyvezető kormányként rendelettel – amely azóta visszavonásra került – lényegében megtiltotta volna a 2012. utáni termálvíz hasznosítást az un. visszasajtolás előírásával. A 2011. tavaszától több, a tagjain keresztül a termálvíz mezőgazdasági célú hasznosításában érintett szakmai szervezet, köztük az AGRYA is- felhívta a figyelmet arra, hogy nem megalapozottak azok az indokok, amelyek a termálvíz hasznosítás megtiltásához vezethetnének.

Bővebben...

2013-ban újra Vidék Kaland! Már Székelyföldre is utazhatnak az érdeklődő városi fiatalok!

Júniusban újra indul az AGRYA nagy sikerű, EU díjnyertes kommunikációs programja, a Vidék Kaland. A múlt évihez hasonlóan városi fiatalok töltenek el egy-egy hetet fiatal gazdáknál, munkával, a gazdaság napi életének résztvevőiként. A városi fiatalok élményeit, a kalandjait az Interneten, a www.videk-kaland.hu weboldalon keresztül lehet nyomon követni. 2013-ban már Székelyföldre is utazhatnak az érdeklődő városi fiatalok. A résztvevőket pályázaton keresztül választja ki az AGRYA. Jelentkezni 2013. április 19-ig lehet.

Bővebben...

Vesd bele magad! Székelyföldön!

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA már harmadik éve szervezi meg a Vesd bele magad! Programot. Ezen a szemléletformáló programon keresztül kisiskolás gyerekek kapnak vetőmag csomagokat, hogy azt otthon, a család saját kertjében felhasználják. A Program részeként 2013-ban 24.879 magyarországi kisgyerek ismerkedhet meg a kertészkedés örömeivel.

Bővebben...

Indul a 2013. évi Vesd bele magad! Program második szakasza – 24.879 kisgyerek kap vetőmag csomagot!

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA harmadik éve szervezi meg a Vesd bele magad! Programot. Ezen a szemléletformáló programon keresztül kisiskolás gyerekek kapnak vetőmag csomagokat, hogy azt otthon, a család saját kertjében felhasználják.

Bővebben...

Wootsch Péter a Fiatal Gazdákért Díj 2013. évi díjazottja

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA Országos Gyűlésének 2013 február 23-i döntésével a Fiatal Gazdákért Díj 2013. évi díjazottja Wootsch Péter.

Bővebben...

A Cargill a Vesd bele magad! Program fő támogatója

Már most 10.000 kisgyerek részvétele biztosított a Programban!

Bővebben...
Oldalak: 1 / 4123...Utolsó »