Az MVH folyamatos ütemben teljesíti a szőlőültetvény szerkezetátalakítási kifizetéseket

Agro Napló
A szőlőültetvények szerkezetátalakítására és -átállítására vonatkozó szabályozásról szóló 142/2012. (XII. 27.) VM rendelet értelmében a támogatási kérelmeket 2016. július 15-ig lehetett benyújtani Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH). A benyújtási határidőt követő hét végéig 2701 darab támogatási kérelem érkezett be közel 1500 gazdálkodótól.

Az MVH a kérelmek feldolgozását a beérkezési sorrend figyelembe vételével végzi, majd az adminisztratív ellenőrzésen megfelelt kérelmeket átadja helyszíni ellenőrzésre. A folyamatos ütemben visszaérkező ellenőrzési eredmények feldolgozását követően az MVH eddig 312 szőlész-borász részére közel ~790 millió forint támogatás kifizetését hagyta jóvá a 2016. pénzügyi évben még rendelkezésre álló, mintegy ~1,64 milliárd forint keretösszeg terhére.

A 2016. pénzügyi évi keretösszeg terhére történő támogatási összegek kifizetésének határideje 2016. október 15-e.

Természetesen nem kell aggódniuk azon gazdálkodóknak sem, akik a benyújtási időszakon belül később nyújtották be kérelmüket, vagy esetleg a hiánypótlás miatt később vált teljessé a kérelmük, és emiatt a 2016. évi keretbe nem férnek bele, hiszen részükre a jogos támogatási összeget a következő pénzügyi év keretösszegének terhére, 2016. október 15-e után az MVH kifizeti.

Forrás: MVH

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!