Egyiptom is vevő a magyar csibékre és tojásokra

Agro Napló
Naposcsibét és keltetőtojást is exportálhatnak Egyiptomba a magyar tenyésztők. Az egyiptomi hatóság elfogadta a szükséges állategészségügyi bizonyítványt.

Több éves tárgyalássorozat zárult le a héten azzal, hogy az egyiptomi hatóság elfogadta a naposcsibe és a keltetőtojás exportjához szükséges állategészségügyi bizonyítványt – közölte a Földművelésügyi Minisztérium. Az egyiptomi piac megnyitásával már összesen 14, úgynevezett harmadik (azaz EU-n kívüli) országba szállíthatnak naposbaromfit és keltetőtojást a magyar tenyésztők.

Az elmúlt időszakban a magyar állategészségügyi hatóság több termékkörnél is megteremtette az észak-afrikai országba történő export lehetőségét. E körbe élőállatok és élelmiszeripari termékek (pl. tejtermék, baromfihús) egyaránt beletartoznak. A mostani termékkörbővítés révén tovább erősödhetnek a magyar-egyiptomi élelmiszeripari kereskedelmi kapcsolatok.

Forrás: agrárszektor

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tojásból nem lesz hiány!

Tojásból nem lesz hiány!

Az Ukrajnában zajló háború ellenére várhatóan a jövőben sem lesz hiány hazánkban tojásból. A takarmányárak ugrásszerű növekedése ugyan csökkenti az ár...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!