Január végéig lehet változtatni az ökológiai pályázatokon

Agro Napló
Január 31-ig még pontosítani lehet a területi igényeket az ökológiai gazdálkodásra vonatkozó pályázatokban.

Módosult a VP-4-11.1.-11.2.-15 kódszám alatti, az Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása elnevezésű Pályázati Felhívás VIII. fejezetének 3. b.) pontja 2017. január 11-én.

A módosítás eredményeként a kedvezményezett, támogatói okirattal rendelkező ügyfelek a kérelembenyújtás során esetlegesen nem megfelelően felmért, kötelezettségvállalással érintett egybefüggő területekre vonatkozóan 2017. január 31-ig ismételten, pontosítottan beadhatják területi igényeiket.

A fenti pontosítás abban az esetben lehetséges, ha a támogatásra jogosult a kötelezettségvállalással érintett egybefüggő terület valamely részére nem tudja igazolni a kötelezettségvállalási időszak teljes időtartamára a jogszerű földhasználatot. Ebben az esetben a támogatásra jogosultság mértékét az adott kötelezettségvállalással érintett egybefüggő területen belüli, jogszerű földhasználattal rendelkező egység ismételt felmérésével csökkentheti. A támogatható terület mértékére kiható részleges visszavonás benyújtására legkésőbb 2017. január 31-ig van lehetőség.

Az érintett kérelmek a mai naptól a www.mvh.allamkincstar.gov.hu oldalon nyújthatóak be a visszavonási kérelem kitöltési útmutatója segítségével, amely ezen a linken érhető el.

Az Államkincstár közölte, hogy a „Részleges visszavonás” menüpont választása után a vis maior indokokat tartalmazó legördülő menüből a „Területcsökkentés jogszerű földhasználat miatt” lehetőséget kell választani a szabályszerű benyújtás érdekében!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!