Jégeső pusztított a szatmári településeken

Agro Napló
Tizenhárom szatmári településről érkeztek kárbejelentések a keddi vihar és jégeső miatt, a térségben több mint hétszáz ház rongálódott meg. A viharban senki sem sérült meg - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.
A lehullott jégdarabokat mutatja egy lakos Rozsályon 2016. június 21-én. MTI Fotó: Balázs Attila

Dóka Imre elmondta, a legfrissebb jelentések szerint a jégeső Rozsály, Méhtelek, Garbolc, Uszka, Kishódos, Nagyhódos, Nyírkáta, Magosliget, Botpalád, Tiszabecs, Csenger, Zajta és Gacsály településen okozott kisebb-nagyobb károkat. A helyzetet nehezítette, hogy a reggeli jégeső utáni délelőtt ismét vihar volt a térségben, így nőtt a kárt szenvedett ingatlanok száma.

A jég károkat okozott többek között a nagyhódosi templomtoronyban és az épülő csengeri tanuszodában, illetve több középületben is - tette hozzá a szóvivő. A kármentesítésben jelenleg kétszáz tűzoltó és önkéntes mentőegység vesz részt.

Dóka Imre elmondta, a megyeiek mellett Borsod-Abaúj-Zemplénből és Hajdú-Biharból egyaránt érkeztek tűzoltóegységek, Romániából pedig Lázári település küld önkéntes tűzoltókat. A lakóházakban a palafedést rongálta meg a borsónyi, vagy dió és tojás nagyságú jég, amely a kora reggeli órákban kevés csapadékkal érkezett, ezért is okozhatott ekkora pusztítást.

Az MTI tudósítójának helyszíni beszámolója szerint Rozsályban szinte minden második lakóház érintett a jégesőben, a tetőket átlyuggatta a jégeső, egyes ingatlanok tetőszerkezetét nagyrészt szinte teljesen szétverte. A tulajdonosok a tűzoltók segítségével fóliázzák a tetőket, az utcán és a járdákon mindenütt cserép- és paladarabok hevernek. A község polgármesteri hivatala és a teleház sem úszta meg a jégverést, az épületekről a törött cserepeket szedik le, később pedig lefóliázzák azokat.

A Nagy család felméri a kárukat jégverte házuk padlásán Rozsályon 2016. június 21-én. MTI Fotó: Balázs Attila

 

Forrás: MTI

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!