Magyarország a berlini Nemzetközi zöld hét díszvendége

Agro Napló
Magyarország a berlini Nemzetközi zöld hét díszvendége lesz 2017 januárjában, a kiállítás Európa legnagyobb és a világ egyik legjelentősebb mezőgazdasági és élelmiszeripari vására - mondta az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. (AMC) ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Lipcsey György elmondta: a kiállításon mintegy 400 ezer látogató előtt mutathatja be az ország a magyar élelmiszeripar kiválóságait, és megrendezik az agrárminiszterek éves találkozóját is. Magyarország már második alkalommal lesz a nemzetközi seregszemle partnerországa. A megnyitón magyar kulturális műsor lesz, Magyarországról fog szólni.

Hozzátette: a leglényegesebb, hogy a magyar agrárium bőséges termékkínálattal ismét megmutathatja magát ezen a fontos piacon.

Kitért arra, hogy a Németországba irányuló magyar agrár- és élelmiszeripari kivitel értéke elérte az 1,222 milliárd eurót, ami rekordnak számít, és mintegy 8 százalékkal volt magasabb az előző évinél. Mindez az elmúlt évek mezőgazdasági fejlesztéseinek, a minőségi termékkínálat bővülésének eredménye, a növekedés a jövőben is maradhat - vélekedett.

Jelezte, hogy a törökországi Expo 2016 Antalya világkiállításon Magyarország nemzeti kertje is bemutatkozott, a nemzetközi kertészeti kiállítás magyar megjelenését, szakmai programját is az Agrármarketing Centrum szervezte, a rendezvény október 30-án zár.

Forrás: MTI

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!