Módosította alapszabályát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Agro Napló
Az adminisztrációs terhek enyhítése érdekében módosította alapszabályát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK):  idén már nem kell tagdíjbevallást tenniük az értékesítési tevékenységükből 600 ezer forint éves árbevételt el nem érő őstermelőknek  - közölte a NAK csütörtökön MTI-vel.

A csütörtöki, Gödöllőn tartott országos küldöttgyűlésen a tájékoztatás szerint Győrffy Balázs elnök azt mondta, hogy az elmúlt hónapok ismét komoly kihívások elé állították a köztestületet, azonban a lehetőségekhez mérten sikerült megfelelni a tagok által támasztott elvárásoknak.

A NAK elnöke az elvégzett feladatok közül kiemelte az őstermelői igazolványok cseréjét, amelynek  szavai szerint már most látszanak a gazdaságfehérítő hatásai.

Megemlítette az egységes kérelmek beadását is, amelyet a NAK idén is kiadványokkal, kézikönyvekkel segített. A május 23-i határidő lejártáig országosan több mint 175 ezer egységes kérelmet nyújtottak be a gazdálkodók. Ebből mintegy 106 ezret a kamarai falugazdászokon keresztül.

Győrffy Balázs ismertette, hogy a köztestület nagy hangsúlyt fektet a Vidékfejlesztési Programmal (VP) kapcsolatos tájékoztatásra, és eredménynek nevezte, hogy sikerült bővíteni az élelmiszeriparnak szánt forrásokat a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP).

A NAK elnöke megemlítette: már több ezer termelő alkalmazza a gazdálkodási napló kitöltő programot, a meggy-árprognózis rendszert megalapozó ültetvényfelmérést. A NAK területmérési, tápanyag-gazdálkodási terv készítési, felnőttképzési és biztosítási szolgáltatása is egyre népszerűbb a tagság körében. Mindezek ugyanis érdemben csökkentik a gazdálkodók költségeit - tartalmazza a közlemény.

Forrás: MTI

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!