A kiváló minőségű ünnepi kenyérben újítás, hogy csak búzalisztet és krumplipürét adnak hozzá, élesztőt, tartósítószert és adalékanyagokat nem.
A Szent István-napi kenyér szigethalmi, Gere pékségben lezajlott csütörtöki bemutatóján Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkártól megtudhattuk, hogy az államalapítás ünnepére sütött kenyeret péntek délelőttől szombat estig kóstolhatják meg a érdeklődők a budai rakparton megrendezendő augusztus 20-i nemzeti ünnepi rendezvényeken, pontosabban a Magyar Ízek Sétányán. A bemutatón is hangsúlyos téma volt a hazai élelmiszerek, nyersanyagok preferálása, vásárlása, fogyasztása.
Szó esett az idei sikeresnek mondható aratási szezonról is, amely során mintegy 4 millió tonna kenyérgabona termett, több mint tavaly, így az export is bőséges lesz.
A kukoricatermés is kiváló volt, a tárolókapacitás pedig a bővítéseknek hála bőven elegendő lesz. Kardeván Endre, az élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár hozzátette, hogy sajnos a búza ára elég magas idén, 8 és 53 ezer forint között mozog tonnánként.