Többnyire kitartott az optimista hangulat, esésnek indult a szója ára

agrarszektor.hu
Pénteken is kitartott az USDA jelentés indukálta bíztató hangulat, az egyedüli kivételt a szója ára jelentette, melynek esése nagy valószínűséggel a mai napon is folytatódik a Solar Capital árutőzsdei kereskedője szerint.

A búza árára továbbra is az oldalazó mozgás jellemző, de stabilan tartja magát a 900 dollárcent feletti sávban. A mai napot 921 dollárcentes nyitóárfolyamon kezdte, minimális változással lehet csak számolni valószínűleg a továbbiakban is. 



A kukorica kilátásain javított leginkább az amerikai mezőgazdasági minisztérium (USDA) havi jelentése, a nyár eleji jelentős terménykiesésre számító várakozások túlzóan pesszimistának bizonyultak, ráadásul időközben csökkent a holdanként számított termelési költség. A mai napot 780 dollárcentes áron kezdte, majd lassú csökkenésnek indult, ami várhatóan a nap végéig kitart.


A pénteki nap nagy vesztese a szója volt, bár az 1748 dollárcentről induló ár egészen 1765 dollárcentig felment, záráskor már csak 1739 dollárcent volt. Az árcsökkenés nagy valószínűséggel a mai nap sem fog megállni, az 1733 dollárcentes induláshoz képest már 1710 dollárcentig is lement. A csökkenés mögött a brazíliai terméskilátások javulása áll, most zajlik ugyanis a szója vetése, és a legújabb előrejelzések szerint csapadékosabb időjárásra lehet számítani, mint azt korábban gondolták. 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?