Biztonságos a Karasica

agrarszektor.hu
Elkészültek a szakemberek a Karasica és a vasas-belvárdi vízfolyás medrének rendezésével, így Szederkény, Máriakéménd, Kátoly, Belvárdgyula, Hásságy és Olasz lakóinak kevésbé kell tartaniuk az elöntésektől.

A vízügyi igazgatóság által irányított munkálatok során a vízfolyások eddig ki nem épített szakaszait tették biztonságosabbá, összesen mintegy tizenkilenc kilométer hosszúságú részen. A beruházás mintegy négyszázmillió forintba került, a kiadásokat főképp egy uniós pályázatból származó forrásból fedezték.

A vízfolyások mentén élőknek eddig komoly gondokat okoztak az áradások. Legutóbb 2010-ben léptek ki a patakok a medrükből, akkor például Szederkényben és Kátolyban is jelentős károk keletkeztek, Szederkényben lakóházak mellett többek között az iskolát is elöntötte a víz. Nemcsak lakott részeken, hanem mezőgazdasági művelés alatt álló területeket is fenyegettek az áradások, amelyek rendszeresen, két-három évente jelentkeztek. A szakemberek reményei szerint a most befejeződött beruházásnak köszönhetően a patakmedrek a jövőben képesek lesznek elvezetni a nagy mennyiségű vizet is, így a terület biztonságosabb lesz az eddigieknél.

Forrás: Dunántúli Napló

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?