Változatlan kilátások

agrarszektor.hu
Enyhe korrekciós mozgások jellemezték a piacot, az árakat negatív irányba mozdító távlati kilátások azonban továbbra sem változtak a Solar Capital árutőzsdei elemzője szerint.

Mindhárom vizsgált termény esetében felfelé mozdultak az árak, azonban a növekedés inkább csak korrekciós jellegű volt, nem tudta ellensúlyozni a hét első felének súlyos zuhanásait. A szója nyitóára 1643 dollárcent volt, egészen 1669 dollárcentig tudott emelkedni a nap végére, ma azonban újra lefelé indult el.

Gyakorlatilag ugyanez volt a helyzet a kukorica esetében is, nagyjából az ellenállási szintig tudott növekedni 740 dollárcentes nyitóáráról 759-760 dollárcentig, majd ismét esni kezdtek az árak, míg végül 756 dollárcenten állt meg. A mai napon egyelőre áresés tapasztalható, kétséges hogy ez változni fog.


A búza szintén pozitívabb képet mutatott, 865 dollárcentről indulva 881 dollárcenten zárt. Holnap érkezik az USDA aktuális jelentése, ami kisebb mozgást eredményezhet a piacon, ezzel együtt a szárazság hatásainak kiárazódása véglegesnek mondható, azaz vélhetően gyengébb hét elé nézünk.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?