A kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága március 20-án tartott ellenőrzést az üzletben, és megállapította, hogy az alapvető higiéniai előírásokat sem tartották be a működtetők. Például nem állt rendelkezésre kézmosó, eszközfertőtlenítő berendezés, de a hűtőkamrákat sem működtették és a nyomon követés sem volt biztosított - áll a hivatal közleményében.
A "húsüzemként" is működő engedély nélküli húsboltba az ellenőrzés megállapításai szerint a beszállítók az általuk biztosított alapanyagból megrendelték, hogy milyen húsárut kérnek vissza, ami lehetett többek között kolbász, hurka, disznósajt vagy különféle szalonnák és zsír. Az így gyártott termékek egy része jelöletlen volt, más részének jelölését nem támasztották alá dokumentumok.
Az ellenőrök "érzékszervileg is kifogásolható", romlott alapanyagokat, valamint lejárt szavatosságú termékeket találtak, ezért azonnali hatállyal felfüggesztették az üzlet tevékenységét, és összesen 4217 kilogramm húst és húskészítményt foglaltak le - áll a megyei kormányhivatal közleményében.
(MTI)