Ingyenes agrároktatás a falusi iskolákban?

agrarszektor.hu
Vegetálnak a falvak, ezért vissza kell költöztetni az elvándoroltakat.

Be kellene vezetni a falusi általános iskolákban az ingyenes agrároktatást. E lépés a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint a magyar mezőgazdaság érdekét szolgálná, mert a falvak túlnyomó része régóta csak vegetál.

Fő kérdéssé kell tenni a magyar falvak helyzetét - hangsúlyozta az MTI szerint Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Egyesület - Kisgazda Polgári Szövetség Párt (KPE-KPSZ) elnöke, a Fidesz frakcióvezető-helyettese. Szerinte az 1980-as évek második felétől a falvak túlnyomó része "csak vegetál", az ott élők munka nélkül maradtak. Ezért a meglévő tanyaprogramot a kistelepülések megmaradását segítő programmal kell kiegészíteni - mondta.

A földművelés is szakma, ezért ingyenesen biztosítani kell azt az oktatást, amely lehetővé teszi a faluból munkahely reményében egykor elköltözöttek visszaáramlását. Ehhez pedig be kell vezetni a falusi általános iskolákban az agrároktatást. Így aki elvégzi a nyolc általánost, alapműveltséget szerezhet a mezőgazdaságról - mondta, hangsúlyozva, hogy "a magyar mezőgazdaság jövője falu nélkül nem képzelhető el".

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?