2024. augusztus 15. csütörtök Mária

Élelmiszerpiaci ombudsmant neveztek ki

agrarszektor.hu
Élelmiszer-ombudsmant neveztek ki Szlovéniában azzal a céllal, hogy felügyelje a termelők, a feldolgozók és a fogyasztók közötti tisztességes viszonyt. Figyelnie kell a mezőgazdasági termékek árrésére és az importra is.

Megkezdte munkáját a szlovén mezőgazdasági minisztériumon belül az "élelmiszer-ellátás folyamatait védő személy", aki a termelők, a feldolgozók és a fogyasztók közötti tisztességes viszonyt hivatott védeni - közölte az MTI. Az élelmiszer-ombudsmannak is nevezett posztra a kormány ötéves mandátummal Joza Podgorseket, a mezőgazdasági főiskola dékánját nevezte ki.

Az ombudsman a Delo szlovén napilapnak elmondta, célja egy tisztességes kapcsolat kialakítása az agrolánc összes szereplője között, továbbá a hatályos törvények betartatása. A fogyasztóban tudatosítani kell, hogy a Szlovéniában előállított élelmiszerek jobbak, mint az import - emelte ki.

Podgorsek egyik feladata lesz, hogy a már meglévő ellenőrző szervek mellett kontrollálja a mezőgazdasági termékek árrését is, mert a termelők gyakran panaszkodnak arra, hogy a kereskedők elviszik a hasznuk nagy résztét. Az ombudsman arra is nagy figyelmet fordít majd, hogy gondoskodjon a mezőgazdasági önellátás növekedéséről, hogy minél kevesebb élelmiszer származzon külföldről.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?