Lesz költözés vagy nem? - Erről tájékoztatják Orbánt

agrarszektor.hu
Előterjesztés készül a kormány számára arról, Debrecenbe költözzön-e 2016. március 15-ig a Földművelésügyi Minisztérium (FM). Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az agrárszektor.hu-nak elmondta, hogy a kormányelőterjesztés a pró és a kontra érveket egyaránt tartalmazza majd.

Egy év múlva Debrecenben működhet a Földművelésügyi Minisztérium, ha a kormány a költözés mellett határozna. Egyelőre nem született döntés, de Fazekas Sándor az agrárszektor.hu-val az AGRYA - Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége közelmúltbeli konferenciáján azt közölte, hogy kormányelőterjesztés készül az ügyben. A tárca vezetője nem kívánta részletezni, mi a minisztérium előzetes álláspontja, de azt elmondta, hogy az előterjesztés a pró és a kontra érveket egyaránt tartalmazza majd.

Mint ismert, a kormány tavalyi megalakulása után jelentették be, hogy az agrártárcának meg kell vizsgálnia: legkésőbb 2016. március 15-ig teljes szervezete Debrecenbe költözhet-e a budapesti Kossuth Lajos térről. Az elmúlt év júniusában a költözést kész tényként jelentették be, miután Fazekas Sándor egyeztetett Kósa Lajos akkori debreceni polgármesterrel. Azóta azonban az ügy "lappangó témává" vált, és a tárca vezetője egy közelmúltbeli képviselői kérdésre is azt válaszolta, hogy az áthelyezésről érdemi kormánydöntés nem született, "de ha ilyen születik, megteszik a szükséges lépéseket."

Már vidéken működik ugyanakkor a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési államtitkársága, amely januártól költözött Kecskemétre. Korábban a vidékfejlesztés is az agrártárcához tartozott, de a tavalyi országgyűlési választások után a Lázár János vezette Miniszterelnökséghez helyezték át.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?