Nagyon oda kell figyelni - Ezeket az élelmiszereket hamisítják (videó)

agrarszektor.hu
Lejárt szavatosságú, hamisított és átdátumozott élelmiszereket találtak egy Bács-Kiskun megyei raktárban. Egy szlovák cég által bérelt helyiségben 132 raklapnyi kávét, édesipari terméket és energiaitalt foglaltak le. A legnagyobb mennyiségben olyan "ALETE Kinder Keks"-ekre bukkantak, amelyek szavatossági ideje 2014. júniusában járt le. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakemberei az összes hamisításhoz szükséges eszközt megtalálták a helyszínen.

A NAV Bács-Kiskun megyei pénzügyőrei és a rendőrség munkatársai egy raktárban nagy mennyiségű élelmiszert találtak, ezért értesítették a megyeikormányhivatal élelmiszerbiztonsági szakembereit - közölte a NÉBIH. A raktár élelmiszer-tárolási engedéllyel nem rendelkezett , illetve a higiéniai állapotok sem feleltek meg az előírásoknak. Nagy mennyiségű egér- és madárürülék volt a helyiségekben.

Az ellenőrök a legnagyobb mennyiségben 2014. júniusában lejárt "ALETE Kinder Keks"-et találtak, de a helyiségben további termékeket (kávét, egyéb édesipari cikkeket és energiaitalokat) is hamisítottak. A szakemberek megállapították, hogy az elkövetők az eredeti dátumot lefestették, majd 2015. júniusára módosították. Emellett a hamisításra használt eszközöket (festék, bélyegzők, új etikett címke) is lefoglalták.


Fotó: NÉBIH

  
Az eljárás során a bérlő cég képviselői nem jelentek meg, így egyelőre nem lehet tudni, hogy került-e már forgalomba a hamisított termékekből. A NÉBIH azt közölte, hogy az "Alete Kinder Keks" csomagolásán az alábbi adatok szerepelnek: 06/2015, 30870883, 23:52

A termékeket átcímkézték ugyan, de a papírdobozon belül, a fóliacsomagoláson még az eredeti, 06/2014-es dátum látszik. A hatóság felhívja a fogyasztók és forgalmazók figyelmét, hogy ellenőrizzék az adatokat. Emellett arra is kéri a vásárlókat, hogy amennyiben hamisított terméket vettek, jelentsék a NÉBIH Zöld számán (06-80/263-244).

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?