Csapdába ejti a ködöt egy chilei manufaktúra, amely így állítja elő söreit. Az arrafelé ritka természeti jelenségből vastagon szőtt hálókkal nyerik ki a vize, amelyet a gravitáció erejét felhasználva a hálók alatti tárolókba vezetnk - számol be a munchies.vice.com.
A főzde a chilei Atacama sivatagban található, amely a világ egyik legszárazabb pontja. Éves szinten 0,1 milliméternél is kevesebb csapadék hull le e vidéken, ahol a szárazság ellenére is megjelenik a köd, amelyből ötven éve vontak ki először vizet.
A módszer azóta sem változott, így a chilei sörfőzde ennek segítségével évente 24 ezer liternyi vizet állíthat elő, amely a söröknek különleges minőséget ad. A manufaktúra arany-borostyán színű, skót világos sörökhöz hasonló italt készíthet. Söreit közepesen "komplexnek" tartja, az ízüket pedig a maláta édességével és a karamell lágyságával jellemzi.
Manapság már számtalan hozzávalóból készíthetnek söröket, mivel a fogyasztók körében egyre népszerűbbek a különleges alapanyagokból előállított italok. Vannak például olyan sörfőzdék, ahol burgonyából, hóból és kezelt szennyvízből főzik a népszerű italt, így valójában nem meglepő az sem, hogy a chilei manufaktúrában ködből nyert vízből állítanak elő söröket.