2024. augusztus 15. csütörtök Mária

Borászviták: azért mondott le, mert nem támogatták

agrarszektor.hu
Bizalmi szavazás után mondott le a közelmúltban Tornai Tamás, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) eddigi elnöke, mivel a támogatottsága nem érte el a 20 százalékot - közölte a HNT. Az elnökség tagok viszont 70 százalék feletti arányban kaptak bizalmat. A szervezetben jövő év januárjától Brazsil Dávid tölti be a főtitkári posztot.

Bizalmi szavazást indítványozott a közelmúltban a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának tanácsülése a HNT elnökével és elnökségi tagjaival szemben - áll a HNT közleményében. A szavazás eredményeként az elnökségi tagok egyenként 70 százalék feletti arányban kaptak bizalmat, az elnök támogatása azonban nem érte el a 20 százalékot. Ennek következtében Tornai Tamás lemondott. A lemondást a tanácsülés elfogadta.

Tornai Tamás 2013 októbere óta vezette elnökként a Hegyközségek Nemzeti Tanácsát. Az új elnök személyéről később születik döntés, a szervezet irányítását addig a HNT alelnöke látja el. Egyúttal megválasztották a HNT új főtitkárát is: a posztot 2016. januárjától Brazsil Dávid tölti be.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?