Tovább csökkenti az alapvető élelmiszerek áfakulcsát a kormány - jelentette be a jövő évi költségvetési tervek ismertetésekor Varga Mihály. A miniszter konkrétan a tejet, a tojást és a baromfit nevezte meg, amelyeknél az áfa 5 százalékra csökkenhet 2017-től.
Mint ismert, az alapvető élelmiszerek között az idén januártól a sertéshús áfáját mérsékelték 27 százalékról 5 százalékra. A mostani bejelentés szerint a tejnél 18 százalékról, a tojásnál és a baromfitermékeknél 27 százalékról csökkenhet az adókulcs 5 százalékra.
Az MTI híre szerint a miniszter nem tett említést arról, mi lesz más alapvető élelmiszerek sorsa. Mint ismert, több termékpálya - így a zöldség-gyümölcságazat, a malom- és a sütőipar vagy a haltermelés - is áfacsökkentésért küzd.