Öntözni szeretne? - Így változnak a szabályok

agrarszektor.hu
Módosította az irányító hatóságként működő Miniszterelnökség a Vidékfejlesztési Programban kiírt öntözésfejlesztési pályázatot. A kérelmeket július 6. helyett augusztus elsejétől lehet beadni, és változik több részletszabály is.

Május 11-én jelent meg a Vidékfejlesztési Program öntözésfejlesztési pályázata, amelynek keretében mintegy 49,5 milliárd forint áll rendelkezésre többek között a vízvisszatartás, a fenntartható vízkészlet-gazdálkodás és a takarékos öntözési technológiák támogatására. A hamarosan megjelenő módosítás szerint többek között lehetővé válik a 12 évnél idősebb gyümölcstermő ültetvények öntözésfejlesztése, továbbá változnak a meliorált utak kialakításával kapcsolatos feltételek és egyszerűbbé válnak az engedélyezési eljárásra vonatkozó előírások is - közölte a Miniszterelnökség.

Annak érdekében, hogy a módosított felhívást a pályázók minél szélesebb körben megismerhessék, a támogatási kérelmek benyújtására 2016. július 6-a helyett 2016. augusztus 1-től lesz lehetőség. A Miniszterelnökség a pályázat módosítását azzal indokolta, hogy az öntözött területek növelését célzó beruházások eredményes valósíthassák meg a gazdasági szereplők.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?