2024. augusztus 15. csütörtök Mária

Bekeményíthetnek az oroszok a madárinfluenza miatt

MTI
A magyar hatósághoz egyelőre nem érkezett hivatalos tájékoztatás arról, hogy Oroszország megtiltja a szárnyashúsimportot a madárinfluenza sújtotta európai országokból. Az orosz tervek szerint az újabb korlátozások két héten belül életbe lépnek.

Az orosz szövetségi állategészségügyi és növényvédelmi szolgálat (Roszszelhoznadzor) vasárnapi bejelentése szerint Oroszország azt tervezi, hogy megtiltja a madárinfluenza sújtotta európai országokból a szárnyashús és egyéb szárnyas termékek importját. A szolgálat pontos dátumot még nem közölt, hogy mikor lép életbe az importtilalom, de jelezte, hogy két héten belül biztosan.

Oroszország 2016 december közepén kizárólag a madárinfluenza járványban érintett régiókból származó szárnyastermékekkel szemben vezetett be korlátozó intézkedéseket. A készülő új rendelkezés az orosz hírügynökség információi szerint immár országokra vonatkozik. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ugyanakkor azt közölte, hogy nem érkezett hivatalos tájékoztatás az ügyben.

A TASZSZ jelentésében felidézte, hogy Európában egyebek között Németországban, Lengyelországban, Hollandiában, Svédországban, Magyarországon és Csehországban jegyeztek fel madárinfluenza megbetegedést. A járvány Oroszországot sem kerülte el, a vírust az asztrahanyi és a rosztovi körzetben is kimutatták. A Roszszelhoznadzor a madárinfluenza megjelenésével számol továbbá Észak- és Dél-Kaukázusban, valamint a Krímben.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?