A Földművelésügyi Minisztérium (FM) kezdeményezi a hal- ésa vadhús áfájának 5 százalékra csökkentését annak érdekében, hogy az egészséges, jórészt bio élelmiszerek szélesebb fogyasztói réteghez juthassanak el - jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a 24. Fegyver, Horgászat, Vadászat (FeHoVa) kiállítás megnyitóján a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A miniszter szerint az áfacsökkentés, amelynek javaslatát várhatóan a jövő évi költségvetés előkészítésekor nyújtják be, fehéríti az ágazatot és munkahelyeket teremthet.
Mint ismert, az utóbbi időszakban több alapvető élelmiszernél is csökkent az áfa. Így a sertés tőkehúsnál, a baromfinál, a tojásnál és a friss tejnél is 5 százalékos adókulcs lépett életbe.