Sok az agrárhitel, de még több pénzt helyeznének ki

agrarszektor.hu
Tavaly év végén a magyar mezőgazdaság hitelállománya mintegy 560 milliárd forint volt, ideértve az egyéni és társas vállalkozásokat is. Tekintettel az agrárágazat várható finanszírozási igényének növekedésére, az agrárhitelezési üzletágat fejleszteni kell.

A magyar mezőgazdaság hitelállománya 560 milliárd forint volt tavaly év végén, a Földművelésügyi Minisztérium adatgyűjtése alapján. Ebből a hitelállományból az MKB Bank 8-10 százalék közötti piacrésszel bír. Az MKB bankcsoport lízingcége, az MKB Euroleasing a jelenlegi adatok szerint átlagosan a finanszírozás 20 százalékát egészíti ki lízing-konstrukciókkal - közölte az MTI-vel a pénzintézet.

Az MKB együttműködési megállapodást írt alá a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével (Megfosz) a mikro- és kisvállalati szektor finanszírozásának erősítésére. A bank az ügyfelek likviditási helyzetét támogató konstrukciókat szeretné fejleszteni úgy, mint az Agrár Széchenyi Kártya, a faktoring és a támogatás-előfinanszírozás. Emellett foglalkoznak a komplexebb termelési és feldolgozóipari folyamatok finanszírozásával is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?