Elindult a BalatonBor második évjáratának értékesítése. A 2016-os évjáratból a tavalyi mennyiség közel duplája, több mint 60 ezer palack készült. A BalatonBor igazi "fair trade" termék, hiszen a készítéséhez használt szőlő felvásárlására 130 forintos kilogrammonkénti minimálárat határoztak meg, segítve a régió szőlőtermelőit is - mondta el Gyukli Krisztián, a Rizling Generáció borszakmai összefogás elnöke.
A jelentkező pincészetek tételeit szakmai zsűri bírálta el, így kerülhetett idén 24 termelő reduktív olaszrizlingje a palackokba. Az április 22-23-i hétvégén, majd a következő szombaton és vasárnap is a Nyitott borok és nyitott pincészetek hétvégéjét tartják meg több mint 30 pincészet és étterem részvételével, majd május 13-án a balatonfüredi Rizling Tavasz elnevezésű rendezvényen mind a 24 idei BalatonBort meg lehet kóstolni.