Az élelmiszer-biztonsággal és az egészséges táplálkozással kapcsolatos társadalmi szemléletformálás érdekében együttműködési megállapodás kötött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (Ogyéi) - derül ki a két szervezet közleményéből. A megállapodást a két államigazgatási szervezet határozatlan időre kötötte. A tapasztalatok értékelése és a feladatok esetleges aktualizálása érdekében évente felülvizsgálják majd a szerződést.
Az együttműködés lehetővé teszi a közös rendezvények, képzések és kiállítások szervezését, kiadványok megjelentetését, szakmai konzultációt, és tanácsadást. A tudatosságra és egészségre fókuszáló vásárlói attitűd erősítését célzó összefogás olyan szakterületeket érint majd, mint például a speciális táplálkozási célú élelmiszerek, az étrend-kiegészítők, az internetes kereskedelem vagy a közétkeztetés.