Kisebb élelmiszeráfa: munkacsoportot hoznak létre

agrarszektor.hu
Munkacsoport jön létre a további élelmiszerpiaci áfacsökkentések érdekében. Újabb termékeket kívánnak az 5 százalékos adókulcs alá sorolni.

Az élelmiszer-előállítók igénylik, hogy további termékek kerüljenek a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs alá - mondta az MTI szerint egy budaörsi rendezvényen Éder Tamás, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) alelnöke. Az agrártárcával közösen munkacsoportot hoznak létre annak kidolgozására, hogyan szélesíthetik az 5 százalékos áfakörbe tartozó termékek csoportját - tette hozzá.

Az áfacsökkentés az elmúlt években több termékre kiterjedt. Ilyen például a sertéshús, a friss tej, a tojás és a baromfihús.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?