Nem jár rosszul, aki mezőgépész lesz

agrarszektor.hu
A mezőgépész szakmát népszerűsíti a Mezőgazdasági Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) az MKB Bankkal közösen szakiskolai előadások és pályaválasztási napok keretein belül. Céljuk, hogy bemutassák a fiataloknak az ágazat és a mezőgépészek valós világát, szakmai hátterét és az oktatásban rejlő lehetőségeket.

A MEGFOSZ az MKB Bankkal közösen látogat el több mint 100 gépforgalmazóhoz, legalább 26 iskolába és csaknem 30 pályaválasztási napra a mezőgépész szakma népszerűsítése érdekében. A szövetség és a Földművelésügyi Minisztérium egy éve ismertette 11 pontos képzési és karrierprogramját, amelynek célja, hogy karrierlehetőséget nyújtva támogassa a mezőgépész diákokat. A mezőgépész szakma olyan komplex hozzáértést igényel, amelyhez a szerelési és informatikai tudás mellett pénzügyi szakértelemre is szükség van. Az utóbbi időben megduplázott a mezőgazdasági gépésztanulók száma. Ám a rekordszámú 2700 diák is csaknem feleannyi, mint amennyi utánpótlásra az ágazatnak szüksége lenne - írja közleményében a Mezőgazdasági Gépforgalmazók Országos Szövetsége.

2 nap, 80 előadó, 800 résztvevő, és az agrárszektor legforróbb témái. Termelők, gazdák, döntéshozók, véleményformálók az agráriumból egy helyen egy időben csak az agrárszektor konferencián!

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!