A napokban jelentette be az Unilever, hogy az angliai Norwichban bezárja 1995-ben megvásárolt üzemét, ahol a Colman's márkanevű mustárok alapanyagát is gyártja. A híradások szerint ugyanakkor a környékbeli mustár- és mentatermelők szeretnék megmenteni a helyi feldolgozást, ezért hosszú távra szóló, új együttműködést kezdeményeztek az Unilevernél.
Egyelőre nem tisztázott, mi lesz a jelenlegi mustárgyártó üzem sorsa. Mindenesetre a további együttműködés részét képezheti egy új üzem vagy gyártelep létrehozása is, amelyet a termelők és az Unilever közös alapból finanszírozhatnának Norwich közelében. Itt a termelői elképzelések szerint folytatódhatna a mustár és a menta feldolgozása, ha az eddig működő gyár végleg bezárna.
Amennyiben új feldolgozó épülne, a termelők szerint legalább 25 új munkahely is létrejönne a környéken élők számára. Akadnak azonban olyanok, akik szerint a jelenlegi gyár megszüntetése “pusztító" hatású lenne az ottani termékfeldolgozásra, ezért azt szorgalmazzák, hogy az Unilever vizsgálja felül a tervezett bezárást.