A Sole-Mizo egészségvédő, betegségmegelőző tulajdonságokkal rendelkező termékcsaládot fejleszt - közölte az MTI-vel a társaság. Az új termékeket exportra is szánják, és az exportárbevétel növekedését várják tőle. Az új készítmények között lesz például növelt szavatossági idejű, speciális sajt, savófehérje-koncentrátum por, csökkentett fehérjetartalmú savópor, vajkrém és többféle fermentált termék.
A kétmilliárdos fejlesztést 783,26 milliós támogatással valósítják meg. A projekt három helyszínen, a Sole-Mizo Zrt. szegedi, bácsbokodi és csornai üzemében valósul meg. A beruházás keretében a kutatás-fejlesztéshez szükséges gépeket, berendezéseket szereznek be. A fejlesztés a tervek szerint november végéig elkészül. A projekt rvén a vállalat tíz K+F munkahelyet hoz létre.
A Csányi-tulajdonú Bonafarm Csoport tagjaként működő Sole-Mizo Zrt. árbevétele 2016-ban 53 milliárd forint volt, 2017-ben az előzetes adat szerint pedig elérte a 66 milliárd forintot. Az idén 73 milliárd forintos forgalmat terveznek.