A Kométa 99 Zrt. mai sajtótájékoztatóján Budapesten Giacomo Pedranzini ügyvezető igazgató hangsúlyozta, hogy a vállalat a kézműves gyártással elérhető minőséget szeretné megvalósítani ipari körülmények között. Ennek jegyében az egyes termékekben mostantól 25 százalékkal csökkentik a sótartalmat, a szóját pedig már eddig is teljes mértékben nélkülözte a kaposvári húsüzem. Az élelmiszerkönyv tavalyi szigorítása a Kométát nem érintette, hiszen korábban is szigorúbb követelményekkel működött, mint amit a szabályok előírnak - tette hozzá.
A Kométa több mint 700 munkahelyet teremtett Kaposváron, és a város egyik legnagyobb adófizetője. Magyarország a harmadik lefontosabb kereskedelmi partnere Olaszországnak, az olasz családi tulajdonban álló Kométa pedig fontos szerepet tölt be a két ország közötti áruforgalomban, amelynek értéke tavaly elérte a 10 milliárd eurót. Szükség volna további feldolgozóipari beruházásokra is - vélekedett Massimo Rustico, Olaszország budapesti nagykövete -, mivel jelentős mennyiségű magyar élelmiszer úgy hagyja el az országot, hogy a nyersanyagokhoz hozzáadott érték nem belföldön keletkezik.
(Forrás: MTI)