Az egriek és a környékbeliek köszönettel és tisztelettel tartoznak az itt élő, itt tevékenykedő szőlészeknek és borászoknak, akik az országhatáron belül és azon túl is messzire viszik e térség jó hírét - fogalmazott. Megjegyezte: ezek a szakemberek a szőlő és a bor tiszteletére alapozva évről évre képesek csúcsminőséget előállítani. Nekik köszönhetően az Egri borvidék ma már nemcsak hazánkban, de nemzetközi szinten is kimagasló minőséget képvisel, így - a Szekszárdi és a Tokaj-hegyaljai borvidék mintájára -
- húzta alá a politikus. Nyitrai Zsolt közölte: éppen ezért a XXII. Egri Bikavér Ünnepen felkérte az érintett borászokat: tegyenek javaslatot az egri palack kialakítására és arra, hogy a borvidék mely nedűit tartalmazzák majd. Kijelentette: határozott célja, hogy legkésőbb egy év múlva, a következő Bikavér Ünnepen már az új egyedi palackból töltsék a vendégek poharába a hazai vörösborok közt elsőként hungarikummá nyilvánított Egri Bikavért.