Az ivóvíznek 14-16 Celsius fokos hőmérsékletűnek kell lennie a higiénés követelmények betartása mellett, a munkaszervezésnél pedig rendszeres pihenőidőket kell beiktatni - ismertette jelentésében a Pénzügyminisztérium munkavédelmi főosztálya. Figyelni kell a munkavállalók cseréjére is, hogy felváltva, rövid ideig tartózkodjanak a tűző napon, illetve 11-15 óra között lehetőség szerint hűvösebb, árnyékos helyen dolgozzanak a munkavállalók.
A munkavédelmi főosztály a munkaidőkeretben (például 12 órás beosztásban) dolgozóknál a hőségriasztás idején azt javasolja a munkaadóknak, hogy ütemezzék át a munka-pihenési rendet, illetve az érintett dolgozók számára alakítsanak ki gyakoribb és hosszabb pihenőidőket. A munkavédelmi oktatás alatt fel kell készíteni a dolgozókat arra, hogy felismerjék és kezelni tudják a hőség okozta túlzott igénybevétel és a hőguta tüneteit. A tárca felhívja a figyelmet arra, hogy mindig legyen mobiltelefon a munkaterületen arra az esetre, ha segítséget kellene hívni.