Most, hogy egyre több a napsütéses órák száma, és egyre melegebb van, elkezdhetjük a zöldségek magvetését, illetve palántázását a kiskertünkbe. Itt van a babvetés szezonja, érdemes azonban a hagyományos sárgahüvelyű fajták helyett a zöldhüvelyűeket, ezek ugyanis kevésbé szálkásodnak, és sokkal jobb zamatúak.
Most vethetjük el a kabakosok többségének a magját is, ha tehetjük akkor trágyával dúsított fészekbe. Ilyen például a főzőtök, a cukkini, az uborka, a spárgatök, és a patisszon. Emellett lehet már vetni a mángold, a kukorica, az őszi fejes káposzta, a cékla, a karalábé, és a sárgarépa magját is fellazított, gyommentesített talajba. Egy kis kelesztő öntözés után jobban kel például az uborka. Tépősalátát is folyamatosan vethetünk, így mindig lesz friss terményünk otthonra.
A hónap második felében palántázhatjuk a paradicsomot, mindenképp várjuk meg azonban a jó időt. A palánta föld alá került szárrésze is gyökereket fejleszt, ezért nem kell különösebben ügyelni arra, hogy ne ültessük mélyre. Karókat vagy támrendszert biztosítsunk a későbbi növekedéshez, kiemelten a folyton növő fajtáknak.
Miután elvetettük a zöldségmagokat a sorok között lazítsuk fel a talajt, távolítsuk el a gyomokat, valamint használjunk talajtakarót, amellyel megakadályozhatjuk a nedvesség elpárolgását és a gyomok elszaporodását. Talajtakaróként használhatunk például szalmát, vagy elhalt (de egészséges) növényi részeket. Emellett néhány kultúránál figyelnünk kell az öntözésre, persze csak ha nem esik, és kiszárad a talaj, ilyenek a gyökérzöldségek, a retek, és hagymafélék.