Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a könyvbemutatón elmondta, hogy jelentős mérföldkövek például a pálinka fogalmának 2008-as törvényi meghatározása; a Kiválóság Program keretén belül a páratlan szakmai elismertségnek és érdeklődésnek örvendő pálinkaminősítés; a pálinka és a törkölypálinka 2013-as hungarikum-bejegyzése vagy például a nemzeti márkaépítés eszközeinek, arculati elemeinek megalkotása. Ezen folyamatok ösztönzése mára a pálinka gasztrónómiai helyének újrafogalmazását, a fogyasztási kultúra megújulását eredményezte. Fontos célkitűzésünk, hogy a kiváló magyar pálinkatételeink ott lehessenek a világ vezető piacain - tette hozzá.
Az agártárca államtitkára kiemelte, hogy a 2019-es Pálinkakiválóságok Könyve fontos eleme a hazai és külföldi márkaépítésnek. Ízléses megjelenésével, és főként szakmai tekintélyével tájékozódási pontja lesz a vendéglátásnak, a pálinkákkal foglalkozó szakembereknek. Az immár hatodik alkalommal megjelenő kiadványhoz az Agárminisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal járult hozzá mind szakmailag, mind pedig tartalmilag.