A tavasszal megtartott programra beérkezett jelentős túljelentkezés, valamint az akkori résztvevők pozitív visszajelzései alapján rendezi meg újra a NAK Élelmiszeripari Igazgatósága a likőrkészítési rendezvényt, tudhattuk meg a kamara közleményéből.
Az egynapos eseményen a résztvevők betekintést nyerhetnek a magyarországi likőrgyártás helyzetébe, a Magyar Élelmiszerkönyv e termékre vonatkozó rendelkezéseibe, a különböző likőrök elkészítésének elméletébe, a likőrgyártásban használt alap- és adalékanyagok elméleti hátterébe, a drogkivonatolási technológiákba, a növényi és emulziós likőrök gyártásának hátterébe. A program során lehetőség nyílik a szakemberekkel közvetlen beszélgetésre, konzultációra is.
A magyar piacon már régóta keresettek a különféle keserűk, likőrök. Azonban évek alatt folyamatosan változtak a vevői igények, valamint a termékre vonatkozó jogi szabályozások. Az igazgatóság célja, hogy olyan gyakorlati tudásanyagot adjon át a jelentkezőknek - azoknak is, akik régóta foglalkoznak likőrgyártással és azoknak is, akik most kezdenék -, amelyet a gyakorlatban, a további termékfejlesztések során is alkalmazhatnak.
A részletes programtervet tartalmazó meghívó itt, a regisztrációs link pedig itt érhető el. A programon való részvétel rendezett kamarai tagság mellett ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Az utazás költsége a résztvevőket terheli. A kamara a programokon maximum 15 fő részvételét tudja biztosítani, ezért a regisztráció nem jelent automatikus részvételi lehetőséget. Az érdeklődők további információkat Szőke Rita élelmiszeripari munkatárstól kaphatnak, a szoke.rita@nak.hu címen vagy a +36 70 383 9194-es telefonszámon.