2024. augusztus 14. szerda Marcell

Több megyére is kiadták a riasztást: durva köd lepi el az ország egy részét

agrarszektor.hu
Három megyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki mára az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A sűrű köd miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van érvényben riasztás.

Az éjszaka északkeleten tartós, sűrű köd képződött, ez pedig még napközben is tartósan rossz látási viszonyokat eredményezhet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Egyéb veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. Az OMSZ ezért Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a köd miatt. Ezeken a helyeken hat óránál is hosszabb időn át várható sűrű köd, a látótávolság néhány száz méter lehet.

Az ország többi részén a változóan felhős ég mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Néhol hózápor kialakulhat. Az északnyugati, északi szél többfelé megélénkül, északkeleten azonban gyenge marad a légmozgás. A hőmérséklet kora délután többnyire 0 és +5 fok között várható, de a tartósabban ködös tájakon hidegebb lesz. Késő estére -1 és -8 fok közé hűl le a levegő.

Címlapkép forrása: Getty Images

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?