A rendelet részletezi az elektronikus pincekönyvvel kapcsolatos elvárásokat.
"Az elektronikus pincekönyv alkalmazásának feltétele, hogy
a) a program a felhasználókat és azok hozzáférési jogosultságát nyilvántartsa, továbbá a bekövetkező változásokat nyomon kövesse;
b) a felhasználó által végzett munkafolyamat (tevékenység vagy művelet) bármely időszakra vonatkozóan naplózva legyen;
c) a nyilvántartás adatainak módosítását a program naplózza;
d) a program mentett adatainak visszatöltése vagy módosítása bármikor ellenőrizhető és kinyomtatható legyen az alábbi adattartalommal:da) a visszatöltés vagy a módosítás időpontja,db) a visszatöltés vagy a módosítás indoka,dc) a visszatöltést vagy a módosítást végző felhasználó neve, jogosultsága,dd) a visszatöltött vagy módosított adatok archiválásának időpontja; és
e) a program tegye lehetővé, hogy az a)-d) pontokban szereplő adatok bármikor lekérdezhetőek és menthetők vagy kinyomtathatóak legyenek.
A rendelet részletezi, hogy pezsgő készítése esetén a munkafázisokban a mennyiség hány százaléka számolható el veszteségként az üzemben.
A rendelet fontos mellékletea borkészítésre alkalmas szőlőfajtákat sorolja osztályba, és lecseréli a korábbi fehérborszőlő-fajtákat tartalmazó táblázatot is. Itt tekintheti meg a jogszabályt.