2024. április 28. vasárnap Valéria
A ChemChina átkereszteli magát, hogy jobban érvényesüljön a nyugati piacokon

A ChemChina átkereszteli magát, hogy jobban érvényesüljön a nyugati piacokon

agrarszektor.hu
Hivatalosan is egyesül Kína két meghatározó vegyipara vállalata - erről már korábban is érkeztek ágazati hírek. Hogy mennyire komolyak az új gigaholding piachódító tervei, azt leginkább az mutatja, hogy egyik patinás európai tagjáról nevezte át magát.

Kína két legnagyobb agrokemikáliákkal foglalkozó cége, a ChemChina és a Sinochem bejelentette, hogy - a korábbi piaci híreknek megfelelően - mezőgazdasági vállalkozásaikat egyetlen nagy gigaholdiongba szervezik, melynek székhelye Sanghajban lesz. Ami meglepetés lehet: a cég neve - a nyugati piacokon jobban csengő - Syngenta Group Co-ra változik.

EZ IS ÉRDEKELHET
A tervek szerint ez a holding a világ vezető inputforgalmazójává válik, uralkodó pozícióba kerülhet a vetőmagok, a műtrágyák, a kiegészítő mezőgazdasági szolgáltatások és a digitális technológiák terén is. A holding a kínai piacon is a kereskedelmi hálózat fejlesztésére koncentrál, hogy valamennyi hazai termelőt elérhesse termékeivel.

Az elmúlt évben a ChemChina kötelékébe tartozó, izraeli székhelyű ADAMA, a svájci Syngenta és a Sinochem sokat tettek azért, hogy tevékenységeiket összehangolják. Eközben jelentős többletbevételt generáltak abból, hogy ügyfélkörük bővült, termékeiket kölcsönösen eljuttathatták az új vásárlókhoz, és kihasználták a nagy tételben történő beszerzés előnyeit. Úgy tűnik, a működési költségeken is faragni tudtak.  A csoport a továbbiakban is a szinergiák kiaknázásán dolgozik.

Az ADAMA hangsúlyozza, hogy bár tulajdonosa a ChemChina, a cég továbbra is megőrzi önálló arculatát és márkáit, székhelye továbbra is Izraelben lesz, részvényeivel pedig továbbra is elkülönülten kereskednek a kínai Sencseni Értéktőzsdén.

További részletek itt az új vezetők kinevezésével kapcsolatban.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!