Az 1990-es években a Bosnyák téri piaccsarnok egyik húsboltját vezette Kurunczi János. Akkoriban az volt az élelmiszeripari szabvány, hogy a hasított félsertés darabolásakor apróhús nem keletkezhetett, a fiatal boltvezető viszont minden egyes sertéshús darabot szép kerekre formázott, ez pedig tetszett a bevásárló háziasszonyoknak. Habár így szépen nőtt az üzlet bevétele, ugyanakkor hetente keletkezett 300-500 kilogramm nyesedékhús, ami értékes kolbász alapanyag volt. Ezen felbuzdulva Kurunczi János elhatározta, hogy saját üzemet hoz létre otthon, Tóalmáson. Családi összefogással 1994 szeptemberére el is készült a 300 négyzetméteres kisüzem - tudta meg az Agrárszektor Kurunczi Jánostól.
A családi - talán évszázados - recepturát használták. A családi gazdaság vezetője az Agrárszektornak elárulta, hogy a kezdetekben ők is engedtek a különböző fűszerkeverék gyártók és ízfokozó forgalmazók csábításának, és használták is ezeket a nagyobb hasznot ígérő termékeket.
A 2015-ös OMÉK-on nagydíjas lett a tóalmási szarvaskolbász, amihez akkoriban még Új-Zélandról vásárolták a szarvashúst. Mára ez is hazai termék lett, lőtt vadat vásárolnak hozzá. Ugyanakkor kapcsolatban állnak több, szarvastenyésztéssel foglalkozó farmmal is, a jövőben ugyanis a tervek szerint erre az alapanyagra alapoznak majd.
A vállalkozásban dolgozik még Kurunczi János fia is, ő vezeti majd a néhány hónap múlva nyitó vágóhidat. Az 5400 négyzetméteres területen felépült 1100 négyzetméteres zárt üzem hetente 1200 félsertés előállítására lesz alkalmas. A saját vágás még szigorúbb kontrollt tesz lehetővé a minőségellenőrzésben. A teljesen új cég a kolbászgyár alapanyagellátásán kívül tőkehús forgalmazását is tervezi.
- árulta el az Agrárszektornak Kurunczi János.