A sajtverseny minden sajtkészítő számára nyitott, célja, hogy kiemelje a magas minőségű magyar sajtokat, megismertesse azokat a fogyasztókkal és a gasztronómia képviselőivel és ezáltal jobb piaci pozícióba juttassa a sajtkészítőket, írta meg a NAK.
A szakmai konferencián neves külföldi előadók mellet magyar szakemberek osztják meg tudásukat a résztvevőkel. Carlo Piccoli (Accademia Internazionale Dell'arte Casearia) olasz sajtmester a kéregkultúrák szerepéről fog előadni. Thierry Raud, a Chalon Megard élelmiszeripari mérnöke a hosszú érlelésű sajtok és a rézüst kapcsolatáról, valamint a hozamoptimalizáció szempontjából legjobb alvadékvágási módokról beszél.
A program 16:00 órakar zárul a VIII. Magyar Sajtmustra eredményhirdetésével.
A rendezvénnyel kapcsolatos további információk a Sajtmustra honlapján találhatók. A sajtverseny nevezésre ezen az oldalon lehet nevezni, a szakmai konferenciára pedig ezen a linken lehet regisztrálni. A szervezők a járványhelyzetre való tekintettel a programváltozás jogát fenntartják.