Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a vállalat legfontosabb törekvése, hogy a vásárlók asztalára ellenőrzött - és minél nagyobb arányban magyar - alapanyagokból származó, minőségi termékeket juttasson el. Nincs ez másként a frisshús és a húskészítmények szegmensében sem, ahol a bicskei Regnum Húsüzemük révén folyamatosan a fogyasztói igények változásaihoz tudják igazítani a termékek gyártását.
- ismertette Heiszler Gabriella.
A perbáli üzem a Regnum Húsüzem Perbál nevet viseli a jövőben. Az itt gyártott termékek a SPAR saját hálózatában és valamennyi franchise üzletében kaphatóak lesznek majd, a perbáli üzem gyártási folyamatait pedig összehangolják a bicskei húsüzem tevékenységével. A közeljövőben több jelentős fejlesztést hajtanak végre az új üzemegységben, többek között korszerűsítik a hűtéstechnológiát. Minőségirányítási szempontból a meglévő üzemhez hasonlóan Perbálon is az ISO 22 000 rendszer szerint működtetik majd a folyamatokat, a tanúsítás megszerzésének tervezett időpontja a következő két év.
Horváth Ferenc, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. élelmiszeripari cégvezetője elmondta, hogy a Zimbo perbáli gyára november 2-ától a SPAR élelmiszer-termelési üzletágában működik tovább. A termékpaletta folyamatosan fog bővülni, és év végére meg fognak érkezni az első termékek Perbálról a SPAR teljes hálózatába. Az itt dolgozó mintegy 200 munkavállaló tovább dolgozhat majd, immár a SPAR-csoporton belül. Velük együtt a SPAR csapatát az élelmiszer-termelés üzletágban így már mintegy 600 szakember erősíti majd.
- tette hozzá Horváth Ferenc.
(A cikkben szereplő képek forrása: spar.hu)