- mondta a cégalapító. Ehhez egyebek közt adottak a helyi sajátosságok: a domborzati viszonyokból adódóan a környéken kiváló legelőterületek és erdők vannak, viszonylag gyenge minőségűek azonban a szántóterületek, amelyeknek kimondottam jól jön az állattenyésztésben keletkező szerves trágya. Így a legeltetés mellett takarmánnyal is el tudják látni az állományt. A feladat tehát adott volt:
Huszonhét éve, a családi gazdaság alapításakor Rádli József bankot is váltott, így kerültek kapcsolatba az azóta már a Takarékbank Zrt.-be beolvadt Szentgál és Vidéke Takarékszövetkezettel.
- hangoztatta Rádli József.
A Takarékkal fenntartott kiváló kapcsolatoknak, az előremutató elképzeléseknek köszönhetően be is indultak a beruházások, és létrejött az ország egyik legkorszerűbb, kiváló minőségű hízókat előállító állattartó telepe. Mára befejeződött az összes telephely felújítása, trágyatárolótereket alakítottak ki, a tavalyi év végén pedig megkezdte működését a családi gazdaság ékköve és legújabb beruházása, a takarmánykeverő is. Ez nemcsak a saját, hanem a környékbeli gazdák igényeit is ki tudja elégíteni. A projekthez az ország egyik legnagyobb takarmánykeverő és takarmányértékesítő vállalata adott szakmai segítséget, a Takarékbank Zrt. finanszírozása mellett.
Mindeközben az egyetemekről hazatért a család következő nemzedéke. Hozták a párjukat is, így már öt agrármérnök dolgozik a kft.-ben, új - egyebek közt informatikai - ismeretekkel, nyelvtudással (hat középfokú nyelvvizsgával), szakirányú másoddiplomával és tudományos fokozattal is gazdagítva azt.
A gazdaság jelenleg 250 törzstehénnel és 3500 anyajuhval dolgozik, ami hazai viszonylatban impozáns méret. Sőt nemzetközi összehasonlításban is megállja a helyét a vállalkozás. Mint Rádli József elmondta, dán szakértők, akik két éve őket is felkeresték, megállapították, hogy a Dörögdi Mező Kft. gazdasága az egyik legmagasabb színvonalú húsmarhatelep azok közül, amelyeket addig értékeltek.
A családi vállalkozás tagjai egyöntetűen állítják, hogy új fejezet kezdődik az életükben: közvetlenül akarják megcélozni a piacot, a tudatosan étkező fogyasztókat, olyan minőséget kínálva nekik, amelyet itt született, itt nevelkedett, itt takarmányozott és itt levágott állatok húsa garantál.