Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.01.30. szombat

agrarszektor.hu2021. január 30. 07:45

Az északkeleti megyékben számíthatunk több felhőre, másutt hosszabb napos időszakok is lehetnek, majd délutántól nyugat felől megnövekszik a felhőzet - derül ki az Agrárszektor szombati (2021.01.30.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2021.01.30.) napon!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2021.01.30.) napon.

2021.01.30. szombat: Az északkeleti megyékben számíthatunk több felhőre, másutt hosszabb napos időszakok is lehetnek, majd délutántól nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Elsősorban az északi országrészben számíthatunk napközben záporok, estétől kisebb eső kialakulására. A délnyugati, nyugati szél az ország északi felén nagy területen megerősödik, időnként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között várható: míg Borsodban néhol 3-4, délnyugaton 12-13 fokot is mérhetünk. Késő estére -3 és +6 fok közé csökken a hőmérséklet, hasonló eloszlásban.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Az időszak alatt több hullámban érkezhet csapadék, általában eső formájában. Sokfelé kell tehát számítani nedves, csúszós útszakaszokra, de az Északi-középhegységben - ahol hó is hullik majd - néhol havasak is lehetnek az utak.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kettős fronthatás várható, így az időjárás mindenki számára megterhelő lesz, aki arra érzékeny.

A következő napok várható időjárása

2021.01.31. vasárnap: Általában borult lesz az ég, de napközben északon vékonyodik a felhőzet. Északon kevesebb, másutt többfelé várható csapadék; többnyire hó, havas eső, délkeleten eső is valószínű. Az északkeleti szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul.

2021.02.01. hétfő: Északnyugaton, nyugaton felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, másutt túlnyomóan borult marad az ég. Északnyugat kivételével többfelé várható csapadék; keleten, délkeleten eső, másutt havas eső, havazás valószínű. Délután fokozatosan megszűnik a csapadék. A változó irányú szél csak a Fertő körül élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -6 fok között, de a havas, kevésbé felhős tájakon -10 fok közelében alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között várható.

Friss híreink:

Sokan hibáznak a gyümölcsfák metszésekor: ezek lehetnek a legnagyobb buktatók
Ha elmaradt, most, ha fagymentesebb napok jönnek, ideje szétnézni a kertben, és közelebbről is megvizsgálni, mi újság a gyümölcsfákkal! Hogyan álljunk neki a téli metszésnek, melyik fajtákat érdemes ilyenkor formára igazítani? - Erről kérdezte az Agrárszektor a Megyeri Kertészet vezető kertészmérnökét, Kósa Dánielt, aki pár gyakorlatias ötlettel is szolgált.

Vallottak a szakemberek: ezek pörgethetik fel a magyar mezőgazdaságot 2021-ben
Megnyitotta a 2021-es évet a Syngenta. A nagy növényvédő szer gyártó cég a rendkívüli helyzetre való tekintettel egy online rendezvényen ismertette a tavalyi év tapasztalatait, és mutatta be, idén milyen termékekkel és szolgáltatásokkal áll ügyfelei rendelkezésére.

Szokatlan módszerrel irtja a gyomokat a legújabb csodamasina
Megjelent az európai piacokon az ausztrál Nufarm és a német Crop.Zone közös fejlesztésű, hibrid rendszerű gyomirtó robotja. A NUCROP névre keresztelt megoldás már elérhető a német, a francia, a belga és a holland gazdák és vállalkozók számára.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,