Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.01.31. vasárnap

agrarszektor.hu2021. január 31. 07:45

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de vasárnap délután az északi megyékben már vékonyodik, csökken a felhőzet - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2021.01.31.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2021.01.31.) napon!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2021.01.31.) napon.

2021.01.31. vasárnap: Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de vasárnap délután az északi megyékben már vékonyodik, csökken a felhőzet. Többfelé várható havazás, havas eső, illetve a déli megyékben eső, néhol ónos eső is. Délután egyre inkább a legdélibb országrészre valamint a Tiszántúl déli felére húzódik vissza a csapadék, eső ekkor már csak a Dél-Alföldön valószínű. Összességében a legkevesebb csapadék az északi határszélen, az északkeleti országrészben, a legtöbb a Dél-Dunántúlon várható. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül, ami helyenként hordhatja a havat. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +2 fok között valószínű. Késő estére -8, +1 fokra hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Fokozottan figyeljünk oda a közlekedésnél. Többfelé várható eső, de az ország északi felén havas eső, hó, délebbre havas eső, hajnalban ónos eső is várható. Vasárnap is még több helyen lehet havazás, de a déli, délkeleti tájakon havas eső, eső is előfordul. A csapadék által csúszós, síkos útszakaszokra készülhetünk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hidegfront hat szervezetünkre. Ilyenkor nő a görcskészség, ízületi fájdalmak, reumatikus panaszok is felléphetnek, fejfájás is előfordulhat.

A következő napok várható időjárása

2021.02.01. hétfő: Észak, északnyugat felől tovább szakadozik, csökken a felhőzet, több órára kisüt a nap, de a Tiszántúlon többnyire erősen felhős marad az ég. Eleinte délkeleten még több helyen várható havazás, havas eső, majd fokozatosan megszűnik a csapadék. Az ország nagy részén mérsékelt marad a változó irányú szél, de a Fertő körül a déli, északkeleten az északi szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -7 fok között, de a havas, kevésbé felhős tájakon -12 fok közelében alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között várható.

2021.02.02. kedd: Hajnalban ködfoltok képződhetnek, majd napközben általában változóan felhős lesz az ég több-kevesebb napsütés is lehet, majd délután nyugaton megnövekszik a felhőzet. Legfeljebb néhol alakulhat ki jelentéktelen csapadék. Néhol megélénkül a délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és -6 fok között alakulhat, de a kevésbé felhős, havas részeken jóval hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 9 fok között alakul.

Friss híreink:

Elárulta a szabolcsi cégvezető, mi a gyors fejlődés titka a magyar mezőgazdaságban
Arrafelé kell tendálnia a termelésnek, ami piac- és versenyképes - mondta el Pásztor András, a timári Vetőmag és Szárító Kft. ügyvezetője az Agrárszektornak. A szabolcsi szakember azt is elárulta, hogyan tudtak gyorsan és hatékonyan fejlődni a rendszerváltás óta eltelt évek alatt.

Sokan hibáznak a gyümölcsfák metszésekor: ezek lehetnek a legnagyobb buktatók
Ha elmaradt, most, ha fagymentesebb napok jönnek, ideje szétnézni a kertben, és közelebbről is megvizsgálni, mi újság a gyümölcsfákkal! Hogyan álljunk neki a téli metszésnek, melyik fajtákat érdemes ilyenkor formára igazítani? - Erről kérdezte az Agrárszektor a Megyeri Kertészet vezető kertészmérnökét, Kósa Dánielt, aki pár gyakorlatias ötlettel is szolgált.

Vallottak a szakemberek: ezek pörgethetik fel a magyar mezőgazdaságot 2021-ben
Megnyitotta a 2021-es évet a Syngenta. A nagy növényvédő szer gyártó cég a rendkívüli helyzetre való tekintettel egy online rendezvényen ismertette a tavalyi év tapasztalatait, és mutatta be, idén milyen termékekkel és szolgáltatásokkal áll ügyfelei rendelkezésére.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,