A Borsodi Sörgyár tavaly mutatta be új portfoliójának első két tagját, az extra komlós Borsodi Hoppy-t, valamint a vállalat történetének első felsőerjesztésű termékét, a Borsodi IPA-t - írja közleményében a cég. Mindkét termék nagy siker lett a fogyasztók körében, így a Borsodi Sörgyár idén tavasszal a Borsodi Gyömbér Ale és a Borsodi Meggy Ale bevezetésével folytatja a sort. Az "ale" típusú sörök felsőerjesztéses technológiával készülnek, az eljárás először a középkori Belgiumban és Nagy-Britanniában tett szert népszerűségre, ám azóta sikeresen meghódította a sörkedvelők szívét világszerte. Intenzív ízkaraktere a többféle komló és maláta összetevőin alapszik, amit gyakran a sörrel együtt érlelt gyümölcsök mélyítenek tovább.
Az idei év két Borsodi újdonságáról ugyanaz elmondható, mint az új portfólió egészéről; fő lényegét az úgynevezett "Borsodis csavar" adja. Hétköznapjaink során számos meglepetés érhet, legyen az egy teljesen új ízvariáció, amivel még nem találkoztunk az itthoni boltok polcain vagy amikor egy régen várt ismerőst látunk a portfólióban - mondta el Spiegel György, a Borsodi Sörgyár marketing igazgatója, hozzátéve, hogy a Borsodi Meggy Ale esetében a lédús meggyel érlelt ale sörrel egy savanykás és édes ízösszhang fordulatos élményét kapják a fogyasztók, míg a Gyömbér Ale esetén a hazai sörgyártók kínálatában egyedülálló frissítő, fűszeres ízzel találkozhatnak. A Borsodi Meggy Ale, illetve a Borsodi Gyömbér márciusban jelennek meg a boltok polcain dobozos kiszerelésben.
Az újdonságokat körültekintő előkészítés előzte meg
Az új termékek fontos részét képezik a Borsodi Sörgyár stratégiájának, melynek középpontjában a hosszú távú építkezés, a hagyományok tisztelete mellett a folyamatos fejlődés áll. Ennek jegyében a Borsodi Sörgyár a tavalyi évben lezárta története legnagyobb beruházását, amelynek köszönhetően a bőcsi üzem kapacitása 2,5 millió hektoliterre bővült, amely így már a Molson Coors regionális központja.
- hangsúlyozta Vuleta Zsolt, a Borsodi Sörgyár ügyvezetője és kereskedelmi igazgatója.